NBA
22

Houston u sjajnom meču savladao Golden State i stigao u vodstvo od 3:2

Piše: K. H.
Ekipa Houstona savladala je aktuelnog NBA prvaka Golden State rezultatom 98:94 u petom meču finala Zapadne konferencije, čime su stigli u vodstvo od 3:2 i potrebna im je samo jedna pobjeda za plasman u veliko finale.

Rocketsi su bolje otvorili meč i u prvoj četvrtini imali su blagu prednost, a nakon prvih 12 minuta imali su vodstvo od 23:17.

U sličnom ritmu domaći su počeli i drugu četvrtinu i prvi put su stigli do dvocifrene prednosti (30:20), ali onda je Golden State zaigrao puno bolje i do poluvremena su uspjeli anulirati prednost Houstona. Bilo je 45:45.

U trećoj dionici igralo se koš za koš i nijedna ekipa nije uspjela napraviti veću razliku, a početkom posljednje četvrtine Houston je opet stekao prednost i u izuzetno zanimljivom finišu meča uspjeli su doći do pobjede i vodstva od 3:2.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Gordon sa 24 ubačena poena, a pratio ga je Paul sa 20 i Harden sa 19 ubačenih poena. Na drugoj strani, Durant je ubacio 29 poena, Thompson 23 i Curry 22 poena.

Sljedeći meč igra se u noći sa subote na nedjelju u Oracle areni u Oaklandu, a Rocketsima je potrebna još jedna pobjeda kako bi se plasirali u veliko finale. U finalu Istočne konferencije Boston također ima prednost od 3:2 protiv drugog prošlogodišnjeg finaliste, ekipe Clevelanda.