Baš ga ne voli
40

Holiday se narugao Nurkiću nakon što je Davis zakucao preko našeg centra

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
New Orleans Pelicansi u prvog rundi play-offa NBA lige imaju prednost od 3-0 protiv Portland Trail Blazersa i samo jedna pobjeda im nedostaje do prolaska dalje.

Portland je bio favorit prije početka serije, no igrači Pelicansa su ove duele pretvorili u pravu borbu "na život ili smrt", kakvu smo navikli devedesetih godina prošlog stoljeća.

Za razliku od trenda koji je prisutan proteklih godina u kojima se jasno vide prijateljstva među igračima iz suprotnih ekipa, za Pelikane to ne postoji, a najbolje se to moglo vidjeti sinoć sredinom treće četvrtine.

Nakon kontranapada iz lijevog ugla je šutirao Ian Clark, Jusuf Nurkić je opušteno gledao kako se lopta odbija od obruč, a iz drugog plana je naletio Anthony Davis i silovito zakucao preko našeg centra.

I dok je Davis proslavljao ovaj monstruozni "poster", njegov saigrač Jrue Holiday je došao pred Nurkića koji je pao skoro na pod i narugao mu se, a ugeldni ESPN je članak o ovoj situaciji držao jedno vrijeme i na naslovnici.

To nije bio prvi incident između Holidaya i Nurkića, s obzirom da je u prošloj utakmici bek New Orleansa zakucao preko centra Portlanda i potom to veoma burno proslavio. Čini se da Jrue baš ne voli Jusufa...