Facebook i Twitter
0

Hoćemo Rodmana u Kući slavnih

Totalsport
Šesnaestog dana decembra krenula je opća podrška preko Facebooka i Twittera da se nekadašnji košarkaš, danas 49-godišnji Dennis Rodman, pri idućem izboru, uvrsti u košarkašku Kuću slavnih.

Iako još nije prošlo niti 24 sata od pokrenute akcije obožavatelja ovog ekscesnog, ali i nekada odličnoga košarkaša, već se skupilo hiljade i hiljade istomišljenika koji žele "svog idola" među odabranima.

Dakako, broj će se idućih dana povećavati, a zbog svoje karijere u kojima je rijetke ostavljao ravnodušnima ne treba niti sumnjati da će do kraja milioni podržati Rodmana. Spomenimo da ovaj "skakački kralj" NBA lige u karijeri ima osvojenih pet naslova prvaka (dva s Detroitom, te tri s Chicagom), a dva je puta (1990. i 1992.) izabran i za All-Stars utakmicu. Posebno je bio poznat po svojim nebeskim skokovima, ali i sjajno odrađivanim odbrambenim zadacima, pa je tako sedam puta u karijeri izabran u prvu obrambenu petorku lige, a dva je puta bio najbolji odbrambeni igrač NBA lige (1990. i 1991. godine).

Osim u Detroitu (gdje je počeo NBA karijeru) i Chicagu još je nosio dresove San Antonija, Los Angeles Lakersa i Dallasa.

NBA