Kamera sve snimila
61

Hezonja se zahvalio Yabuseleu zbog tučnjave s košarkašima Partizana pa ga rasplakao riječima

K. H.
Trenutak kada je Hezonja prišao saigraču i zahvalio mu se na potezu (Foto: Screenshot/Twitter)
Trenutak kada je Hezonja prišao saigraču i zahvalio mu se na potezu (Foto: Screenshot/Twitter)
Hrvatski košarkaš Mario Hezonja po završetku finala Eurolige i pobjede protiv Olympiakosa, kojom je Kraljevski klub osvojio titulu prvaka Evrope, prišao je saigraču Guerschonu Yabuseleu i rekao mu da je njegov krvnički potez, kada je udario igrača Partizana, okrenuo sezonu ovog tima.
Ovaj košarkaš je, podsjećamo, hrvačkim zahvatom povrijedio Datea Exuma u finišu meča protiv Partizana i zbog toga je dobio suspenziju do kraja sezone, odnosno maksimalnih pet utakmica.

Njegov nesportski potez bio je nešto što apsolutno izlazi iz svih okvira sporta, no bez obzira na to, Hezonja mu se zahvalio i rekao da je okrenuo sezonu.

"Ti si promijenio je**nu sezonu brate. Znaš šta hoću da kažem, ovo je zbog tebe", poručio je Hezonja, koji očigledno nije znao da se taj trenutak snima i da se čuje ono što govori. Na snimku se može vidjeti kako je Yabusele nakon ovih riječi Hezonje zaplakao.

Srbijanski mediji pišu da su sve riječi poštovanja, koje je Hezonja uputio Partizanu nakon njihovog duela u četvrtfinalu, bile "deplasirane" i da je s ovim "pokazao svoje pravo lice".

Podsjećamo, Real je na Final Fouru Eurolige u litvanskom Kaunasu pobijedio Barcelonu u polufinalu, a onda su u finalnom meču bili bolji od Olympiakosa i tako osvojili 11. titulu prvaka Evrope.