Dvorana uzvikivala "MVP"
39

Herojski doček za Leonarda u Torontu, sjajni košarkaš u jednom trenutku pustio suzu

K. H.
Kawhi Leonard (Foto: Twitter)
Kawhi Leonard (Foto: Twitter)
Košarkaš Los Angeles Clippersa Kawhi Leonard dobio je velike ovacije publike u Torontu u prvom meču u kojem se vratio u ovaj grad nakon što je ljetos napustio redove Raptorsa.

Leonard je prošle sezone ponio titulu MVP igrača finalne serije NBA lige u kojoj je Toronto prvi put u historiji osvojio titulu prvaka, a da navijači nisu zaboravili šta je Leonard uradio za njihov tim, pokazali su već u njegovom prvom povratničkom meču.

Iako se danima pisalo o tome kakav će Leonard imati doček te da li će ga navijači izviždati jer je napustio klub, čitava dvorana je s oduševljenjem reagovala na njegovu pojavu te su mu uz uzvike "MVP" jasno stavili do znanja šta misle o njemu. U jednom trenutku Leonard je čak pustio suzu.
Za Leonarda je upriličena i ceremonija prije početka utakmice, a domaći navijači nisu mu zviždali ni tokom samog meča. Ovaj košarkaš ujedno je bio i najefikasniji igrač u pobjedi Clippersa protiv Toronta rezultatom 112:92, a on je meč završio sa 23 ubačena poena.

Clippersi su trenutno drugoplasirani tim na Zapadnoj konferenciji uz omjer od 19 pobjeda i sedam poraza, a prvi su Lakersi koji imaju 22 pobjede i tri poraza. Toronto je peti na Istoku i imaju omjer od 16 pobjeda i sedam poraza.