Život ide dalje
199

Hariz Nurkić: Jusufova povreda nam je polomila dušu, ali ovo nije kraj

D. Be.
Hariz Nurkić na jednoj od NBA utakmica
Hariz Nurkić na jednoj od NBA utakmica
Jedan od najboljih bh. košarkaša Jusuf Nurkić sinoć je slomio nogu tokom NBA utakmice između Portlanda i Brooklyn Netsa. U razgovoru za Klix.ba njegov otac Hariz kazao je da se još nije čuo sa svojim sinom.

"Jutros sam došao na posao i nisam znao za povredu, tek mi je kasnije kolegica rekla. Vidio sam da su pobijedili i bio sam radostan jer je Jusufu to mnogo značilo. On je osoba koja zna samo za pobjedu. Kada doživi poraz, on potone duboko i mora se ponovo vraćati", govori nam Nurkić stariji.

Jusuf je sinoć postigao 32 poena i imao upisanih 16 skokova prije nego je doživio povredu.

"Ono što se desi ne može se ispraviti... To je očito bilo neminovno", dodao je. Porodica se još nije čula s Jusufom Nurkićem, ali se nadaju da će ljekari dati sve od sebe da bh. košarkaš ponovo aktivno zaigra u najjačoj ligi na svijetu.

"Vjerovatno se ljekari još bore... Telefoni su mu isključeni još uvijek", kazao nam je Hariz.

On je iskoristio priliku da se zahvali svima koji su uputili poruke podrške Jusufu.

"To mi daje sliku o mom djetetu, da nisam uzalud potrošio vrijeme vaspitavajući ga da bude pravi čovjek. Sport je zaista broj 1 i treba uvijek nositi pobjedu i treba ulagati u obrazovanje mladih", poručio je Hariz.

Na pitanje da li je porodicu Nurkić kontaktirao neko iz Košarkaškog saveza BiH, Nurkić nam je kazao da nije.

"Zvao me jutros samo otac Džanana Muse, s njim sam razmijenio nekoliko riječi. Osjećam se poput njega kada je njegov sin imao povredu. Jusufov lom noge je nama polomio dušu, ali život je takav. Mislim da nije kraj. Ako se izgubila jedna bitka, ne gubi se rat. Vjerujem u njega i moramo nastaviti dalje", odgovorio je Hariz Nurkić.