Uzbudljiva noć
17

Harden promašio čistu trojku za pobjedu, povrijedila se velika zvijezda NBA lige

N. K.
Harde šutira trojku (Foto: EPA-EFE)
Harde šutira trojku (Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Miamija su sa 101:99 pobijedili Philadelphiju koja je preko Jamesa Hardena imala neuspješan šut za pobjedu. Naime, Harden je iz dosta lagane pozicije šutirao trojku, ali lopta nije prošla kroz obruč.

Prethodno je Butler, pri rezultatu 100:99, na osam sekundi do kraja promašio jedno slobodno bacanje i tako došao u situaciju da prospe sve dobro što je radio tokom meča.

Butler je naime bio najbolji u redovima Miamija s 23 poena, 11 skokova i devet asistencija.

Emdiid je kod Philadelphije imao double-double učinak sa 27 poena i 12 skokova, a Harden je meč završio s 20 poena i 12 asistencija.

Charlotte Hornetsi su jedna od najslabijih ekipa lige ove sezone, ali sinoć su ostvarili i petu pobjedu u nizu kada su kod kuće bili bolji od Detroit Pistonsa s 117:106.

Međutim, pobjeda Hornetsa ostat će u sjeni teške povrede njihove najveće zvijezde LaMela Balla kojem prilikom jednog driblinga desno stopalo nije proklizalo parketom na željeni način te je osjetio snažan pritisak i bol na njemu.

Ball je treneru odmah rekao kako je čuo da je nešto puklo, a Hornetsi su nakon susreta potvrdili da se radi o frakturi desnog zgloba koja bi ga s terena mogla udaljiti nekoliko sedmica.

Najbolji igrač u pobjedničkoj ekipi bio je Terry Rozier s 22 poena, dok je kod Pistonsa neočekivano briljirao Hamidou Diallo koji je pogodio deset od 15 šuteva te susret okončao s 23 poena.

Tabela: