Šou je počeo
20

Harden ismijavao košarkaša Bostona nakon driblinga, pa se onda obrukao kao nikad u životu

E. B.
NBA liga je počela sinoć, a to nam je i garant za šou svake večeri, bilo da se radi o prelijepim potezima ili smiješnim situacijama koje se ne bi smjele dešavati košarkašima koji zarađuju desetine miliona dolara.

A već na prvoj utakmici James Harden je uradio obje stvari - napravio je jedan fenomenalan potez, a potom se i obrukao kao nikada u životu.

Harden je pred kraj druge četvrtine susreta Boston - Philadelphia sjajnim driblingom izbacio iz ravnoteže svog čuvara Marcusa Smarta, a nakon što je ponajbolji defanzivac svijeta otklizao po parketu daleko od njega, zvijezda 76ersa se odlučila za provokaciju.

Popularni Brada je imao dovoljno vremena da se namjesti za šutiranje trojke, uradio je svoj zaštitni znak kada želi ismijati protivnika - "shimmy" potez ramenima, nakon čega je šutirao i promašio. I to ne samo da je promašio, već je promašio čitav obruč.

Inače, Boston je savladao Philadelphiju rezultatom 126:117. Najbolji u redovima Celticsa bio je Jayson Tatum sa 35 poena i 12 skokova, dok je na drugoj strani Harden ubacio 35 poena uz 8 skokova i 7 asistencija.