Samouvjeren
9

Green "zaprijetio" Torontu: Pobijedit ćemo tri naredne utakmice i osvojiti titulu

Klix.ba
Draymond Green (Foto: EPA-EFE)
Draymond Green (Foto: EPA-EFE)
Zvijezda Golden State Warriorsa Draymond Green najavio je da će on i njegovi saigrači u naredne tri utakmice ostvariti isto toliko pobjeda u NBA finalu protiv Toronto Raptorsa te da će u šestom mjestu proslaviti titulu prvaka.

Nakon prve dvije utakmice u Kanadi, rezultat je glasio 1:1, a onda je Toronto iskoristio odsustvo Kevina Duranta i Klayja Thompsona i u prvom meču u Oaklandu ostvario je pobjedu i stigao do velikog vodstva.

Iako su izgubili ovaj meč, jedan od ključnih igrača aktuelnog prvaka Draymond Green nije previše zabrinut te je obećao svojim navijačima da će on i njegovi saigrači u naredne tri utakmice ostvariti isto toliko pobjeda.

"Nastavit ćemo se boriti i pokušat ćemo ostvariti pobjedu u idućoj domaćoj utakmici, želimo onda otići u Toronto i slaviti tamo, a nakon toga vratiti se u Oakland, dobiti šestu utakmicu i proslaviti titulu s našim navijačima. Zabavno vrijeme je pred nama", rekao je Green.

Nakon toga ovaj košarkaš istakao je da on i njegovi saigrači nisu dovoljno dobro ispratili Stephena Curryja koji je u odsustvu Duranta i Thompsona ubacio 47 poena.

"Nosim dio odgovornosti jer sam morao više pomoći Curryju. Da sam odigrao bolje, mislim da bismo dobili i ovu utakmicu. Za naš tim ključno je da on nastavi u ovom ritmu, a da ga mi ostali ispratimo", završio je Green.