Otvorio dušu
42

Green nakon udaranja Nurkića želio povući šokantan potez, otkrio ko ga je razuvjerio

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Košarkaš Golden State Warriorsa Draymond Green otkrio je danas da je nakon udaranja Jusufa Nurkića bio blizu donošenja šokantne odluke o završetku karijere.
Green je nokautirao Nurkića na utakmici Golden Statea i Phoenixa prije gotovo mjesec, kada su Sunsi slavili 119:116. Tada ga je NBA liga suspendovala ne neodređeno vrijeme, a nedavno ga je pomilovala i prekinula suspenziju.

Košarkaš Warriorsa sada kaže da ga je komesar lige Adam Silver odgovorio od ideje da se oprosti od košarke, o čemu je razmišljao nakon udaranja Nurkića zbog prečestih ekscesa koji mu se dešavaju.

Otvorio je dušu i otkrio detalj razgovora sa Silverom.

"Rekao sam mu: 'Adame, ovo je previše za mene... Sve to postaje previše za mene. Ići ću u penziju', a on mi je rekao da donosim vrlo nepromišljenu odluku i da mi to neće dopustiti", ispričao je Green.

Green je propustio 12 posljednjih utakmica ekipe iz San Francisca, a još uvijek nije poznato kada će se vratiti na parket pošto je odsustvo iz ekipe sigurno ostavilo traga i na njegovoj formi.

Ove sezone Green ima u prosjeku 9,7 poena, 5,5 skokova i 5,8 asistencija po utakmici. Prgavi košarkaš iz Michigana je ranije s Ratnicima osvojio četiri titule prvaka NBA lige i isto toliko puta je bio učesnik All-Star utakmice.