Košarka
3

Gotova sezona za Kobea Bryanta?

Totalsport
Kobe Bryant
Kobe Bryant
Los Angeles Lakersi i dalje vode borbu s Utah Jazzom za posljednje osmo mjesto koje vodi u doigravanje na Zapadu NBA lige. No, Lakersi bi mogli u nastavak borbe ući bez Kobea Bryanta.

I jedna i druga ekipa su pobijedile u noći s petka na subotu, pa su Lakersi tako zadržali pobjedu prednosti u odnosu na Džezere. No, jako je upitno koliko su Lakersi u prednosti jer se u tom meču, protiv Golden Statea (118-116), povrijedio najbolji igrač Kobe Bryant.

"Nije valjda sezona gotova?", pitaju se mediji u Los Angelesu i nameću najbitnije pitanje nakon povrede Ahilove tetive lijeve noge. Bryant je postigao 34 poena u tom meču, a još je tokom drugog dijela hramljao i šepao, ali i igrao.

Još uvijek se čeka što će reći magnetna rezonanca, nakon čega će ljudi iz Lakersa i objaviti na koliko su izgubili Bryanta. No, lako je moguće da neće igrati još dvije utakmice Lakersa u osnovnom dijelu sezone, kao niti može bitno doigravanje.

"To što je Kobe radio posljednjih dvadesetak dana je zastrašujuće. On se samo borio, borio i borio. Ne samo na parketu sa suparnicima, nego i sa stalnim povredama. Ovaj put nije dobio tu borbu i gadan smo udarac primili ako smo ostali bez njega do kraja sezone", rekao je njegov saigrač Pau Gasol.

NBA