Potvrdio vezu
35

Goran Dragić nakon okončanja karijere pronašao sreću s brazilskom ljepoticom

H. H.
Goran Dragić i Greice Murphy (Foto: Instagram)
Goran Dragić i Greice Murphy (Foto: Instagram)
Nedavno penzionisani slovenački košarkaš Goran Dragić potvrdio je ljubavnu vezu sa Greice Murphy objavljivanjem romantične fotografije na Instagramu.

Dragić i njegova nova djevojka, koja se u Ameriku doselila iz Brazila sa 23 godine, bili su povezivani ranije nakon što su zajedno prisustvovali svečanom događaju povodom povlačenja broja na dresu Mimaija bivšeg saigrača Udonisa Haslema na Floridi, a sada je Slovenac potvrdio vezu s Brazilkom.

Greice Murphy je uspješna poduzetnica i osnivačica Advanced Care Partners (ACP), čiji je primarni cilj poboljšanje kvaliteta usluga kućne zdravstvene njege. Takođe je investitor, filantrop i majka dvoje djece, Lukasa i Nikolasa.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Kada se 2003. preselila u Sjedinjene Američke Države, gdje je ostvarila svoj san, nije znala engleski i sa sobom je imala samo nekoliko kofera prtljaga. Prvu priliku na tržištu rada dobila je u banci, a trudom i zalaganjem za samo nekoliko godina napisala je vrlo uspješnu poslovnu priču, prenosi zurnal24.si.

Dragić je ranije bio osam godina u braku sa Majom, sa kojom ima dvoje djece. Nakon razvoda, nekadašnji slovenski internacionalac i bivši član Phoenix Sunsa, Houston Rocketsa, Miami Heata, Toronto Raptorsa, Brooklyn Netsa, Chicago Bulsa i Milwaukee Bucksa ostao je na Floridi, gdje je proveo najuspješniji period svoje košarkaške karijere.