Košarka
0

Goodyear liga: U nedjelju KK Bosna protiv Pivovarne Laško

Sarajevo-X
Igrači KK Bosna danas putuju za Sloveniju gdje će se u okviru 25. kola sastati sa KK Pivovarna Laško. Bit će to najvažnija utakmica za Bosnu, kada je u pitanju ulazak na final 8 Goodyear lige. Pivovarne Laško ima pobjedu više i nalazi se za jedno mjesto ispred naše ekipe na tabeli Goodyear lige.

KK Pivovarna Laško je jedna od dvije ekipe koje su uspjele pobijediti naš tim u Sarajevu. Rezultat je bio 65:82 u korist slovenačke ekipe. Za tu utakmicu možemo reći da je bila najgora predstava naših momaka u čitavoj sezoni, utakmica kada jednostavno ništa nije išlo od ruke.

KK Pivovarna Laško je jedna od najboljih ekipa koja dolazi iz Slovenije. Nekoliko puta je bila u finalu Play off takmičenja ove zemlje kao i u finalu Kupa, ali nikad nije uspjela osvojiti trofej. U zadnjih nekoliko godina redovni su učesnici evropskih košarkaših kupova. Ove sezone njihov najbolji igrač po učinku je Bosanac Hasan Rizvić. Dok je najbolji strijelac ove ekipe Joksimovič.

U našoj ekipi Bosne teže povrijeđenih, jedino je Nenad Marković iskrenuo nožni zglob na treningu u srijedu naveče, ali će gotovo sigurno nastupiti na ovoj utakmici. Protiv Laškog ćemo po prvi put u bordo dresu vidjeti i Rasheim Wrighta, novo pojačanje iz SAD-a. On će se naći u timu umjesto mladog Zimića.

Utakmica se igra u nedelju sa početkom u 17:00.