Košarka
0

Goodyear liga: Hemofarm u polufinalu

FENA
Košarkaši Hemofarma treći su polufinalisti završnog turnira Goodyear lige u Sarajevu.

Prošlogodišnji pobjednik regionalnog takmičenja je u četvrtfinalu "Final Eighta" večeras u dvorani Mirza Delibašić KSC Skenderija, nakon produžetka savladao zagrebačku Cibonu sa 91:83. Rezultat nakon 40 minuta bio je 77:77 (19:18, 19:25, 26:18, 13:16).

Hemofarm: Bakić, Marković, Joksimović, Bolić 10, Rakić 4, Đikanović 12, Radinović 1, Topić 13, Wright 23, Stefanović 6, Conley 22, Vukosavljević.

Cibona: Penn 18, Kus 9, Levour 16, Rančić 15, Brown 5, Marcelić 2, Andrić 4, Trepalovac, Žuža 2, Rozić, Perinčić 3, Markota 9.

Košarkaši Hemofarma su uspjeli savladati Cibonu, te će imati priliku da brane prošlogodišnji trofej.

Tokom cijele utakmice igralo se izjednačeno, a u dramatičnom finišu Cibonu je propustila priliku da dođe do pobjede. Kod rezultata 77:76 za Hemofarm Rančić je imao dva slobodna bacanja, ali je pogodio samo jedno i tako svojoj ekipi donio produžetak.

U petominutnom produžetku mnogo bolje su se snašli košarkaši iz Vršca. Dvije minute prije kraja Rakić je dao ključnu trojku za šest poena prednosti, a u sljedećem napadu Conley je spektakularno blokirao Markotu i meč je bio odlučen.

Hemofarm će u sutrašnjem polufinalu igrati protiv Partizana, dok će se Crvena zvezda, koja je sinoć pobijedila Bosnu, sastati s pobjednikom posljednjeg četvrtfinalnog meča između FMP-a i Vojvodine.