Košarka
0

Goodyear liga Final 8: Raspored odigravanja utakmica

Sarajevo-x.com | KK Bosna
Košarkaški klub «Bosna» Sarajevo je domaćin i organizator završnog košarkaškog turnira Goodyear lige Final 8 koji će se održati u periodu od 19. do 23. aprila 2006. godine.

S pravom možemo reći da je Final 8 jedan od najznačajnijh turnira ne samo u Bosni i Hercegovini nego i u cijelom regionu. Pravo učešća na turniru će ostvariti 8 prvoplasiranih ekipa nakon odigranih svih 26 kola Goodyear lige. U svakom slučaju već sada možemo reći da će učesnice turnira biti ekipe iz Slovenije, Hrvatske i Srbije i Crne Gore.

Raspored odigravanja utakmica:

19.04.2006. godine doček i svečani prijem ekipa učesnica turnira i gostiju 20.04.2006. godine dvije utakmice četvrtfinala (1 – 8; 2 – 7) 17:00 i 20:00 sati 21.04.2006. godine dvije utakmice četvrtfinala (3 – 6; 4 – 5) 17:00 i 20:00 sati 22.04.2006. godine dvije utakmice polufinala 17:00 i 20:00 sati 23.04.2006. godine finalna utakmica 17:00 ili 20:00 sati

Sve utakmice Final 8 će direktno prenositi državna televizija BHT 1, dok će signal preuzimati još 9 TV kuća iz zemalja regiona.

S ponosom ističemo da su utakmice koje Košarkaški klub «Bosna» igra u Sarajevu, u dvorani «Mirza Delibašić» najposjećenije u cijelom regionu. Prema zvaničnim podacima nalazimo se na drugom mjestu, odmah poslije KK «Maccabi» Izrael. Ono što je najbitnije je to što su sve naše utakmice odigrane u sportskom duhu bez i jednog najmanjeg incidenta.

Na turniru će biti akreditovano oko 500 novinara kako iz države tako iz regiona, prisustvovaće veliki broj menadžera iz cijelog svijeta, zatim gradonačelnici gradova iz kojih dolaze ekipe učesnice Goodyear lige, kao i cjelokupno rukovodstvo firme «Sidro» koja rukovodi Goodyear ligom.

Svoju punu podršku organizaciji turnira dali su i gospodin Adnan Terzić, predsjedavajući Vijeća ministara, gosp. Gavrilo Grahovac, podpredsjednik Vlade Federacije BiH, Denis Zvizdić, premijer Kantona Sarajevo, gđa. Semiha Borovac, gradonačelnica Grada Sarajeva, gosp. Marin Ivanišević, predsjedavajući Gradskog vijeća, gosp. Dževad Bećirović, načelnik Općine Centar. Vjerujemo da će se i ostale insistucije na svim nivoima vlasti uključiti u Final 8. Na poseban način će i gosp. Michael Humphreys dati svoj puni doprinos organizaciji turnira Final 8.

Interes koji vlada među navijačima i kompanijama koje su zainteresovane za sponzorstvo na turniru Final 8 je zaista ogroman. Cilj nam je da državu Bosnu i Hercegovinu, Kanton Sarajevo i Grad Sarajevo kao naše partnere u ovom projektu prikažemo u najboljem svijetlu i učinimo ovu manifestaciju kao još jedan korak ka afirmaciji sporta u Bosni i Hercegovini.

KK Bosna