Košarka
0

Goodyear liga: Bosna ASA savladala Geoplin Slovana

NINA
Foto: kkbosna.com
Foto: kkbosna.com
Košarkaši Bosna ASA-e savladali su u subotu na svom parketu u nastavku takmičenja Goodyear lige slovenski Geoplin Slovan rezultatom 83:71.

Košarkaši Mensura Bajramovića kao da su napunili akumulatore u kratkoj pauzi za vrijeme praznika, pa su u susret ušli furiozno. Posebno je inspirisan bio Kenan Bajramović koji je do sredine druge četvrtine ubacio 18 poena, više od polovice ukupnih Bosninih koševa uz savršen šut iz igre.

Do kraja poluvremena razlika u korist Bosne se konstantno povećavala da bi se na odmor otišlo s plus 16 u korist Studenata - 50:34. Uzrok velikom broju Bosninih poena u prvom poluvremenu leži u sjajnom šutu iz igre i odličnoj igri u odbrani.

I u nastavku je briljirao Kenan Bajramović za kojeg gosti nisu imali odgovora. Osim u napadu, sjajan je bio i u odbrani potpuno zatvorivši Bosnin koš s nekoliko atraktivnih blokada.

Do kraja utakmice pitanje je jedino bilo s koliko će razlike pobijediti sarajevski košarkaši. Velika razlika omogućila je Mensuru Bajramoviću da u igru uvede mladog Danka Delibašića koji se upisao i u strijelce, što je publika burno pozdravila.

Junak utakmice bio je sjajni Kenan Bajramović koji je utakmicu završio s 26 poena uz samo četiri promašena šuta. Odlični su bili Williams (19 poena) i Nenad Marković (14 poena) za devetu pobjedu Bosne u Goodyear ligi. Kod gostiju odskakao je Paravinja s 13 poena.