Košarka
0

Goodyear liga: Bosna ASA BHT - Partizan 93:90

FENA
Košarkaši Bosne ASA BH Telecom zabilježili su 11. pobjedu u Goodyear ligi. U susretu 20. kola regionalnog takmičenja Bosna ASA BHT u Sarajevu je savladala Partizan sa 93:90 (25:25, 26:19, 19:33, 23:13).

Susret je odigran u dvorani Mirza Delibašić KSC Skenderija, pred oko 6.000 gledalaca, a sudili su hrvatski arbitri Dubravko Muhvić, Sreten Radović i Dragan Medan.

Utakmica je, kako se i očekivalo, bila neizvjestan do kraja, a Bosna je do pobjede došla u posljednjoj minuti. Do tada se vodila rovovska borba pod koševima, u kojoj je Partizan bio uspješniji, pa je tri minute prije kraja imao prednost od devet poena. Bosna je u posljednje tri minute pogodila nekoliko ključnih poena, a 24 sekunde prije kraja povela je sa 93:90. Beograđani do kraja nisu uspjeli postići koš i odvesti susret u produžetke. Najviše zasluga za to ima Goran Ikonić, koji je nekoliko sekundi prije kraja blokirao Tripkovićev pokušaj za tri poena.

Pobjedom nad Partizanom Bosna je ostvarila četvrtu uzastopnu pobjedu, a u sljedećem kolu dočekuje ekipu Zagreba.

Najefikasniji kod Bosne bili su Lance Williams sa 20 i Marković sa 19 poena, a kod Partizana Milojević sa 23 i Šuput sa 19 poena.