Košarka
0

Goodyear liga: Bosna ASA BHT - Geoplin Slovan 74:65

FENA
Košarkaši Bosne ASA BH Telecom su u susretu petog kola Goodyear lige u subotu u dvorani Mirza Delibašić KSC Skenderija u Sarajevu savladali Geoplin Slovan sa 74:65 (21:28, 18:15, 17:8, 18:14).

Studenti sa do druge pobjede u ovom tamičenju došli zahvaljujući dobroj igri krajem prvog i u drugom poluvremenu, kada su napravili preokret i došli do vodstva.

Prvi dio susreta pripao je gostima iz Slovenije, koji su držali rezultatsku prednost do sedam poena.

Početkom drugog poluvremena Bosna, predvođena Perkovićem, uspjela je poravnati rezultat, a do kraja četvrtine povesti sa pet poena razlike. Početak posljednjeg perioda također je pripao domaćim košarkašima, koji su koševima Šehovića, Damjanovića i Tomovića poveli sa deset poena razlike.

Slovenci se nisu predali, pa su preko Dragića i Taylora u 38. minuti ponovo došli na samo tri poena zaostatka. Pobjedu Bosni donio je mladi Šehović, koji je serijom od pet koševa studentima ponovo donio prednost od osam poena.

Najefikasniji kod Bosne bili su Perković sa 22, Lance Williams i Damjanović sa po 12 i Tomović sa 10 poena, a kod Geoplin Slovana Pašalić sa 16 i Zupan sa 13 poena.

U narednom kolu Bosna ide u goste slovenskoj ekipi Helios.