Košarka
0

Goodbye Mr. Air

Klix.ba
Michael Jordan se oprostio od košarkaških parketa u svojoj posljednjoj utakmici protiv Philadelphia 76ersa, koju su na kraju Wizardsi izgubili.

Jordanov posljednji šut bio je sa linije za slobodna bacanja, i ubacio ga je. Odigrao je posljednju utakmicu svoje sjajne karijere u srijedu navečer, ispraćen ovacijama i pljeskom ne samo publike, nego i trenera i igrača. Jordan je sve to upio sa jednim širokim osmjehom i mahanjem prepunoj dvorani 1:44 minute prije kraja četvrte četvrtine izgubljene utakmice od Sixersa rezultatom 107-87. Završio je sa 15 poena, 4 skoka, i 4 asistencije u 28 minuta - uz neprestane ovacije posljenje publike koja će ga ikad gledati kako igra. Njegovi posljednji šutevi su bili kao iz filmskog scenarija, Eric Snow iz 76ersa ga je faulirao na rubu terena, iz jedinog razloga nebi li stao na liniju za slobodna bacanja. Oba šuta su prošla kroz koš, da bi Wizardsi napravili faul jednu sekundu kasnije, kako bi Jordan mogao izaći iz terena i dobiti odgovarajući oproštaj. U jednoj od rijetko viđenih scena, 10 igrača koji su ostali na terenu su se okrenuli, i također pljeskali nesumnjivo jednom od najvećih svih vremena. "Obojica se isto osjećamo trenutno: Veoma smo, veoma razočarani", rekao je trener Wizardsa Doug Collins prije utakmice. "Imali smo dobre igrače, koji jednostavno nisu funkcionirali zajedno. Tako da znam da je bio dio njega koji je želio da uđe u playoff i pokaže svima da smo napravili dobre poteze i doveli dobre igrače, ali ako izgubimo večeras, isti smo tim kao i prošle godine, što se tiče pobjeda".

"Sa Michaelove perspektive, on je bio očajan da uđe u doigravanje. Ali dobivam osjećaj da kada se večerašnja noć završi, uzdahnuće sa olakšanjem i reći 'Znaš šta, sada je gotovo'".

Rezultati: Milwaukee Bucks - Orlando Magic 87:93 Boston Celitcs - Detroit Pistons 99:92 Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 96:86 Indiana Pacers - New Jersey Nets 90:83

Golden State Warriors - L.A. Lakers 111:117 L.A. Clippers - Portland Trail Blazers 107:93 Seattle Supersonics - Phoenix Suns 84:70 Sacramento Kings - Utah Jazz 95:84 Denver Nuggets - Houston Rockets 84:94 San Antonio Spurs - Dallas Maverics 72:93 New Orleans Hornets - Atlanta Hawks 92:77 Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 87:95 Philadelphia 76'ers - Washington Wizards 107:87

Parovi 1. kola doigravanja:

ISTOK Detroit (1) - Orlando (8) New Jersey (2) - Milwaukee (7) Indiana (3) - Boston (6) Philadelphia (4) - New Orleans (5)

ZAPAD San Antonio (1) - Phoenix (8) Sacramento (2) - Utah (7)

Dallas (3) - Portland (6) Minnesota (4) - LA Lakers (5)

NBA