NBA
3

Golden State savladao Minnesotu, Boston na svom terenu pobijedio LA Lakerse

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Aktuelni prvaci NBA lige Golden State Warriors sinoć su na svom terenu savladali Minnesotu Timberwolves rezultatom 125:101 i tako upisali petu uzastopnu pobjedu u ovom prvenstvu.

U veoma otvorenom meču ključna je bila treća četvrtina, gdje je Golden State od minimalnog zaostatka stigao do čak 19 poena prednosti, a u posljednjoj dionici samo su potvrdili dominaciju i na kraju upisali devetu pobjedu.

Najefikasniji igrač u pobjedničkoj ekipi bio je Klay Thompson koji je ubacio 28 poena, dok je Wiggins kod gostiju postigao 17.

Ekipa Miamija upisala je gostujuću pobjedu protiv Phoenixa rezultatom 126:115, a do pobjede su ih vodili Dragić s 29 poena i Whiteside koji je ubacio 23. U Sunsima je najefikasniji igrač bio Booker koji je meč završio sa 30 ubačenih poena.

Boston je na svom terenu savladao Los Angeles Lakerse, a Celticsi su već u prvoj četvrtini sjajno otvorili meč i stigli do prednosti od čak 17 poena razlike. Domaći su u drugoj dionici imali 20 poena prednosti, da bi Lakersi pred poluvrijeme dodali u brzinu više i gotovo anulirali prednost Bostona.

Do kraja meča gosti su pokušali stići do preokreta, ali pri rezultatu 89:86 Boston je još jednom zaigrao sjajno i na kraju slavio rezultatom 107:96.

Ostali rezultati:

Detroit - Indiana 114:97 Orlando - New York 112:99