NBA
3

Golden State bez trenera Kerra možda i do kraja doigravanja

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Košarkaši Golden Statea će u noći s ponedjeljka na utorak u Portlandu pokušati izboriti prolaz u drugi krug doigravanja u četiri utakmice, ali će biti bez pomoći svog glavnog trenera Stevea Kerra kojeg je zbog bolesti već u trećoj utakmici zamijenio njegov prvi pomoćnik Mike Brown.

Radi se o istim simptomima, glavobolji, bolovima u vratu i mučnini, koji su Stevea Kerra mučili još od ljeta 2015. i neuspješne operacije leđa pri kojoj je ostao bez dijela spinalne tekućine.

Kerr je zbog toga propustio prve 43 utakmice prošle sezone, kad ga je zamijenjivao današnji trener Los Angeles Lakersa Luke Walton, a Warriorsi su nakon rekordnog učinka (73-9) poraženi u finalu od Clevelanda, nakon što su vodili 3-1.

Kerr je svojoj impresivnoj igračkoj biografiji, u kojoj su tri naslova s Chicagom i dva sa San Antoniom, dodao trenerski NBA prsten u svojoj prvoj sezoni na klupi Warriorsa, a prošle godine je proglašen najboljim trenerom u NBA ligi.

U ljetnom prijelaznom roku je svojoj, ionako talentiranoj momčadi, pridružio Kevina Duranta za pohod na nove trofeje. Warriorsi su bili najbolja ekipa osnovnog dijela sezone i to žele opravdati novim naslovom prvaka.

No, kako sada stvari stoje, to će morati učiniti bez pomoći Stevea Kerra tokom utakmica koje će do daljnjega voditi Mike Brown. U subotnjem debiju na klupi Golden Statea ostvario je pobjedu, iako su Warriorsi na polovici treće četvrtine zaostajali 16 koševa za Trail Blazersima.

Nije nemoguće da će najbolji NBA trener iz 2009. godine, koji je vodio LeBrona Jamesa u njegovom prvom NBA razdoblju u Clevelandu, ostati na klupi do kraja doigravanja i pokušati s Warriorsima učiniti ono što nije uspio s Cavsima i zbog čega je morao otići s klupe.

Steve Kerr će pokušati pomoći u pripremi za dvoboje koji slijede. Prvo već u noći s ponedjeljka na utorak u Portlandu, gdje će Golden State najvjerovatnije opet biti lišen pomoći Kevina Duranta, koji je na spisku upitnih za nastup, zbog ozljede mišića lista, koja ga je udaljila od parketa na posljednja dva dvoboja s Trail Blazersima.