Košarka
0

Giriček se vraća u hrvatsku reprezentaciju?

FENA
Košarkaš Utah Jazza Gordan Giriček vjerojatno će igrati za hrvatsku reprezentaciju na skorašnjem Euvopskom prvenstvu u Španjolskoj, no svoj nastup Giriček je uvjetovao rješenjem svojih privatnih problema.

Na posebnoj konferenciji za novinare u Zagrebu Giriček je kazao kako će se na početku priprema 20. srpnja staviti na raspolaganje izborniku Jasminu Repeši, ali samo ukoliko riješi privatni problem i tijekom priprema bude u mogućnosti viđati svoju kćerkicu, koja živi sa njegovom bivšom suprugom. Time je zapravo odgodio svoju konačnu odluku do 20. srpnja.

"Nikada nisam odbio igrati za reprezentaciju, koja je za mene svetinja. Ipak, konačna odluka o mom nastupu na EP-u znat će se do početka priprema 20. srpnja. Sve ovisi o dogovoru s bivšom suprugom i izbornikom Repešom hoću li tijekom priprema moći normalno viđati kćerkicu", kazao je Giriček, koji je nakon EP-a u Srbiji 2005. obznanio odluku o napuštanju reprezentacije.

Mediji spekuliraju da bi konačnim Giričekovim pristankom i najbolji hrvatski centar Nikola Vujčić mogao promijeniti svoju odluku i žrtvovati slobodno ljeto za reprezentativni uspjeh u Španjolskoj. Europsko prvenstvo počinje 3. rujna.