NBA liga
21

Giannis razbio Netse i prestigao Abdul-Jabbara, vratio se Bojan Bogdanović

N. K.
Giannis Antetokounmpo (Foto: EPA-EFE)
Giannis Antetokounmpo (Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Milwaukee Bucksa pobijedili su u New Yorku ekipu Brooklyn Netsa rezultatom 120:119 nakon produžetaka, a najveće zasluge za slavlje aktuelnih NBA prvaka idu na račun Giannisa Antetokounmpa.

Netsi su bolje otvorili meč i vodili nakon prve četvrtine, ali su se potom Bucksi probudili, smanjili zaostatak i na poluvremenu je rezultat bio 60:56.

Gosti su potom preokrenuli rezultat uoči posljednje dionice u kojoj se potom igralo koš za košem pa i ne čudi što je meč otišao u produžetke. Tu su se bolji snašli prvaci i s jednim poenom razlike ostvarili pobjedu.

Inače, Antetokounmpo je prvo zabio tricu za produžetak 18 sekundi prije kraja posljednje četvrtine, a onda i kasnije i dokrajčio Netse. Ukupno je ubacio 44 poena uz 14 skokova te je postao najbolji strijelac u historiji Bucksa nadmašivši Kareema Abdul-Jabbara.

Najbolji kod Netsa bili su Kevin Durant s 26 te Kyrie Irving s 25 poena, dok je Bruce Bowen susret završio s 23 poena.

Od sinoćnjih utakmice vrijedi izdvojiti da je Utah kod kuće pobijedila oslabljene LA Lakerse 122:109, a susret je obilježio povratak hrvatskog košarkaša Bojana Bogdanovića.

Naime, bila mu je to prva utakmica od 12. marta, po oporavku od povrede lista, a upisao je 11 poena, tri skoka i pet asistencija uz šut iz igre 4-11. Utah je do slavlja vodio Donovan Mitchell s 29 poena, a najefikasniji kod Lakersa, koji igraju bez povrijeđenog LeBrona Jamesa, bio je Russell Westbrook s 24 poena.

Tabela: