Još uvijek osjeća bolove
0

Giannis Antetokounmpo bi mogao propustiti Svjetsko prvenstvo u košarci

K. H.
Giannis Antetokounmpo
Giannis Antetokounmpo
Košarkaš Milwaukee Bucksa Giannis Antetokounmpo mogao bi propustiti predstojeće Svjetsko prvenstvo s obzirom na to da se još uvijek nije oporavio od povrede koljena, prenosi grčki mediji.

Oni tvrde da je ovaj sjajni košarkaš prije dvije sedmice u Sjedinjenim Američkim Državama odradio artroskopiju koljena, zbog čega razmišlja da propusti predstojeće Mundobasket. S tim u vezi, još uvijek tamošnjem savezu nije potvrdio svoj dolazak.

On je povredu doživio sredinom aprila u prvom meču play-offa Istočne konferencije NBA lige protiv Miamija, a kako je imao gotovo tri mjeseca da se oporavi, nije bilo nikakvih naznaka da još uvijek ima problem s koljenom.

Svakodnevno je trenirao dok je boravio u Grčkoj, a zbog manjih bolova koje je osjećao u koljenu, prije 15 dana je uradio artroskopiju te se vratio u Atinu i nastavio s treninzima. Ipak, odluku o nastupu na Svjetskom prvenstvu će donijeti tek u narednim danima.

Grčka se na Mundobasketu nalazi u grupi sa Jordanom, Novim Zelandom i SAD-om, a on će se održati od 25. augusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima.