Trener Denver Nuggetsa
0

Georgeu Karlu dijagnosticiran rak grla

Totalsport
Treneru NBA tima Denver Nuggetsa Georgeu Karlu dijagnosticiran je rak grla i čeka ga rigorozni šestosedmični program u kojem će biti podvrgnut radijaciji i hemoterapiji

Objavio je to u utorak sam 58-godišnji trener u društvu liječnika Jacquesa Saarija, te cjelokupne ekipe i službenika Denver Nuggetsa.

Iako je jasno da će morati propustiti nekoliko utakmica i treninga, Karl se ipak ne želi ostaviti posla ni u najtežim trenucima.

"Moja je želja učiniti sve što je u mojoj moći da ostanem s timom i tokom terapije. Vjerujem da imamo sastav vrijedan naslova i želim učiniti sve što je moguće da pomognem timu da nastavi putem kojim svi želimo", kazao je Karl.

Dodao je kako očekuje da će propustiti najmanje dvije utakmice, protiv Golden Statea, 25. februara, te protiv Minnesote, 10. marta. U njegovom će odsustvu ekipu voditi pomoćni trener Adrian Dantley.

Karl je tokom 2005. uspio pobijediti rak prostate, a i njegov sin Coby se izliječio od opake bolesti.

-"Moja je glavna želja isprašiti rak po stražnjici", bio je duhovit Karl i u iznimno teškim trenucima.

Karl je vodio Denver do doigravanja u pet posljednjih sezona u NBA ligi. S ukupno 260 pobjeda na klupi Nuggetsa drugi je trener po uspješnosti u klupskoj povijesti. S omjerom 35-18 Denver je trenutno drugoplasirana ekipa Zapadne konferencije.