Lažirao situaciju
16

Genijalan potez ili prevara: Košarkaš Lakersa glumio povredu pa zakucao bez problema

K. H.
Košarkaš La Lakersa JaVale McGee privukao je veliku pažnju američkih medija zbog "prevare" koju je napravio u pripremnom meču protiv Golden Statea kada je lažirao povredu da bi napravio sebi prostor za postizanje poena.

Naime, pomenuta situacija se desila na početku treće četvrtine. Lakersi su imali prvi napad u trećoj dionici, LeBron i njegovi saigrači razmijenili su nekoliko dodavanja, JaVale McGee lažira udarac i povredu; izlazi s terena, a kada je igrač Golden Statea koji ga je čuvao okrenuo glavu, McGee se vratio na teren i stao ispod obruča, nakon čega je bez problema postigao poen.

Ovaj akcija privukla je puno pažnje medija u SAD-u, mnogi smatraju da je ovo bio genijalan potez košarkaša Lakersa, ali isto tako brojni fanovi su kritikovali ovakvu vrstu prevare te smatraju da fair-play ipak mora biti na prvom mjestu.

Bilo kako bilo, McGee je možda pokrenuo novi trend u košarkaškom svijetu, ali s obzirom na to da je ovo uradio u pripremnoj utakmici, njegovi protivnici će u budućnosti više pažnje obraćati na ovakve pokušaje prevare.

Susret između Lakersa i Golden Statea završen je pobjedom ekipe iz Los Angelesa, a konačan rezultat na kraju je bio 126:93.