Košarka
54

Gegić, Nikolić i Bojović složni: Moramo zaboraviti Francuze, cilj je plasman na SP

Piše: O. T.
Amar Gegić u duelu sa Francuzima (Foto: FIBA)
Amar Gegić u duelu sa Francuzima (Foto: FIBA)
Nakon poraza u četvrtfinalu Eurobasketa juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja svoj put u razigravanju od petog do osmog mjesta. Cilj je osvojiti peto mjesto čime bismo izborili plasman na Svjetsko prvenstvo naredne godine.

BiH je u četvrtfinalu poražena od Francuske rezultatom 75:61, a u susretu za razigravanje od petog do osmog mjesta čeka nas Finska. Susret protiv Finske igra se sutra od 14:15 sati.

"Moramo što prije zaboraviti poraz. Utakmicu smo izgubili, ali cilj nije izgubljen. Borili smo se do posljednje minute. Čestitamo Francuzima, a mi se moramo okrenuti našem cilju. Finska je ozbiljna ekipa i moramo ući sa stopostotnom borbenošću", rekao je kapiten bh. juniora Amar Gegić.

Nemanja Nikolić smatra da je naš tim sa prevelikom dozom repekta ušao u meč i da je to dobrim dijelom presudilo.

"Loše smo ušli u utakmicu. Francuska je veoma ozbiljna ekipa. Previše smo respektovali Francusku. Sada trebamo ohladiti glave, restartovati se i da izborimo plasman na Svjetsko prvenstvo što je cilj", kazao je Nikolić.

Boško Bojović se slaže sa saigračima i dodaje da su prijelomni momenti meča bili kada su Francuzi u posljednjoj četvrtini pogodili trojku, a onda i iskoristili tehničku grešku našeg tima.

"Ušli smo sa mnogo respekta i to je bila kobna greška. Oni su na početku uspostavili svoj ritam, a nama je trebalo mnogo da se naviknemo na to. Veći dio meča bio je egal, a na kraju su pogodili bitne trojke. Omela nas je i tehnička greška. Naš cilj je plasman na Svjetsko prvenstvo, ne smijemo klonuti duhom, trebamo ozbiljno pristupiti meču protiv Finske i ne smijemo je potcijeniti", poručio je Bojović.