Uskoro odluka
10

Fulurija za Klix.ba: Novi selektor košarkaša će biti Duško Vujošević ili Aleš Pipan

Piše: D. B.
Duško Vujošević i Aleš Pipan
Duško Vujošević i Aleš Pipan
Košarkaška reprezentacija BiH će sljedeće sedmice dobiti novog selektora, a kako je potvrđeno za portal Klix.ba, to će biti crnogorski stručnjak Duško Vujošević ili Slovenac Aleš Pipan.

Predsjednik Košarkaškog saveza BiH Aleksandar Fulurija je prije nekoliko dana za portal Klix.ba rekao da su odabrana četiri kandidata za selektora reprezentacije BiH, Dragan Bajić, Adis Bećiragić, Duško Vujošević i Aleš Pipan, a sada su u najužem izboru ostala dvojica - Vujošević i Pipan. Konačna odluka o novom selektoru bit će saopćena naredne sedmice.

"Upravni odbor KSBiH se nakon analize direktora reprezentacije i razgovora s kandidatima opredijelio za dva imena, a to su Duško Vujošević i Aleš Pipan. UO je naveo naše zahtjeve prema selektorima, postavili smo ciljeve, a to je platforma s kojom će delegacija koju čine generalni sekretar, direktor reprezentacija i predsjednik stručnog savjeta razgovarati s dvojicom pomenutih kandidata. Njihovo mišljenje će biti presudno u izboru selektora", izjavio je Fulurija za portal Klix.ba.

Vujošević ili Pipan će naslijediti bivšeg selektora Damira Mulaomerovića koji je podnio ostavku u septembru prošle godine nakon neuspješnih kvalifikacija za Eurobasket.