Košarka
0

Finale NLB Wheel lige u sklupu završnice NLB lige u Areni

Totalsport
U sklopu regionalnog košarkaškog spektakla, Final Foura NLB Lige koji se 23. i 25. aprila igra u Areni Zagreb, održat će se i finale NLB Wheel lige, koja okuplja najbolje ekipe regije košarkaša u kolicima...

U sklopu regionalnog košarkaškog spektakla Final Four NLB lige, koji se od 23. do 25. aprila održava u Areni Zagreb, odigrat će se i veliko finale NLB Wheel lige u kojem će snage odmjeriti momčadi KK Stela Zagreb (HR) i KIK Sana Sanski Most (BiH).

Finalna utakmica NLB Wheel lige igra se u nedjelju 25. aprila u 14:30 sati u zagrebačkoj Areni. NLB Wheel liga regionalna je liga košarkaša u kolicima koju je osnovao Savez Paraplegika Slovenije. Liga se igra već drugu godinu zaredom i okuplja najbolje ekipe iz regije, a od ove godine postignutim dogovorom s čelnicima NLB lige vezala uz tu ligu, te se tako od ove godine dva finala igraju zajedno u sklopu velike završnice u zagrebačkoj Areni.

U protekloj sezoni (2009/10.) odigrano je sedam kola, a prvo i drugoplasirana ekipa izborile su finale koje će odigrati iduće subote, po prvi puta pred zagrebačkom publikom. Košarkaši KK Stela iz Zagreba ovim putem pozivaju sve navijače da ih bodre u pokušaju osvajanja naslova prvaka NLB Wheel lige i to na domaćem terenu.

Košarkaški spektakl Final Four NLB lige održava se 23. i 25. aprila u Areni Zagreb. Četiri regionalna kluba: zagrebačka KK Cibona (HR), beogradski Partizan i Hemofarm iz Vršca (SRB), te ljubljanska Union Olimpija (SLO), takmiče se za naslov ovosezonskog NLB prvaka.

Zagrebačka Cibona nakon regularnog je dijela prva ekipa NLB lige. Drugi put u povijesti NLB natjecanja završnica lige, tzv Final Four NLB lige, održava se u Zagrebu. Naime, Zagreb je bio domaćin završnice 2004. Godine u KC Dražen Petrović.

Bit će ovo ujedno i prve košarkaške utakmice u Areni, nešto više od godinu dana nakon što je dvorana dovršena.