{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FIBA zaprijetila kadetskoj košarkaškoj reprezentaciji: Platite kotizaciju ili vas izbacujemo!

14.8.2015. u 20:21
755
119
FIBA zaprijetila kadetskoj košarkaškoj reprezentaciji: Platite kotizaciju ili vas izbacujemo!
755
FIBA zaprijetila kadetskoj košarkaškoj reprezentaciji: Platite kotizaciju ili vas izbacujemo!
Džanan Musa
Predstavnici FIBA-e su nakon večerašnje pobjede kadetske reprezentacije BiH nad Njemačkom zaprijetili našem timu izbacivanjem sa Eurobasketa ukoliko se ne uplati kotizacija od 10.000 eura.
"Imamo problema sa FIBA-om. Neposredno nakon utakmice je delegacija ove organizacije ušla u naš autobus i direktno zaprijetila da će nas izbaciti s takmičenja ako ne uplatimo kotizaciju za U16 reprezentaciju i njene nastupe u visini od 10.000 eura. Upozoreni smo da već ranije nismo platili neke kotizacije te da očekuju da to uradimo do sutra. Kako ćemo u tome uspjeti, ja zaista ne znam, kao ni šta će se dogoditi", rekao je direktor košarkaških reprezentacija Igor Stojanović.

Država se i dalje maćehinski odnosi prema perspektivnim i uspješnim bh. sportistima.

"Činjenica je da država ove godine nije izdvojila za reprezentaciju niti jednu marku te nas je tako dovela u ovu situaciju. Mi smo učestvovali i prošlih godina na prvenstvima ali smo novac dobijali od naših sponzora, Vlade Federacija BiH, Ministarstva za sport, Razvojne banke i Elektroprivrede, ali nažalest ove godine nemamo nijedan od tih ugovora sa nivoa Federacije. Vlada hoće da uštedi na reprezentacijama BiH, a vidite kako ovi momci igraju", rekao direktor reprezentacija.

Obećanje Vijeća ministara o novčanoj pomoći nije ispunjeno.

"Prije mjesec dana je objavljeno da će Vijeće ministara izdvojiti 100.000 KM, do danas ta odluka nije realizovana", kazao je Stojanović.

Riječi direktora reprezentacija je potvrdio i selektor kadetske reprezentacije Josip Pandža.

"Nakon utakmice i trenucima slavlja delegacija FIBA-e nam je saopćila da nećemo otići kući ako ne platimo kotizaciju u roku od dva dana, jer smo jedina reprezentacija koja nažalost zbog teške finansijske situacije to nije učinila", rekao je Pandža.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: