Košarka
260

FIBA ukinula sankcije KK Bosna: Slučaj Vučurević riješen

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
U Maju 2011. godine, krovna košarkaška organizacija FIBA, izrekla je sankcije KK Bosni, a zbog slučaja Vučurović.

Nakon skoro 6 godina, danas je na adresu Kluba stigla i zvanična potvrda! Sankcije su ukinute, slučaj Vučurović riješen, a KK Bosna na radost mnogih može nastaviti dalje.

"Veliki trud svih nas u Klubu se napokon isplatio. Uspjeli smo riješiti jedan od mnogih problema vezanih za KK Bosnu i sada trebamo nastaviti dalje. Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške naših navijača koji su nam pokazali da se vrijedi boriti i koliko nam svima Bosna znači! Posebnu zahvalnost dugujemo premijeru Konakoviću i ministru Kuriću i našim partnerima koji su nam ukazali povjerenje i podržali nas kada je bilo najpotrebnije. Nadam se da će i drugi prepoznati naš rad i priključiti se ovom projektu kako bi svi zajedno vratili Bosnu u vrh bh i regionalne košarke", rekao je direktor kluba Damir Krupalija.

Predsjednik UO, gospodin Almir Bradić se također zahvalio svima te dodao:

"Klub je bio u drugoj ligi i pred gašenjem, a već ove sezone smo napravili velike pomake. Prvi smo na tabeli i radimo na ispunjavanju naših ciljeva. Publika se vraća u Skenderiju, a to je za nas najveća nagrada. Nadamo se da će Skenderija uvijek biti puna!"

Klub posebnu zahvalnost uz gore navedene duguje i svojim partnerima, zlatnom sponzoru ARGETA, Royal Jelly, Domod&Sony, SCC, Hotel Bristol, Al Shiddi Grupaciji, BBS, GAMA AA, Farmavita, OAZA, Hotel Europa, Biss Tours agenciji kao i ljudima koji su nesebično dali svoj doprinos u ovoj akciji: g. Miralem Šabović, g. Haris Hadžić, g. Enes Kazazić, Alija Velagić, g. Rasim Memagić i g. Adis Bećiragić ?

KK Bosna Royal Jelly narednu utakmicu igra u utorak 24.01.2017. godine kada "gostuje" Sparsima u Skenderiji u finalu Kupa Kantona Sarajevo, a 13. Kolo Lige 10 je na rasporedu u subotu 28.01.2017. godine kada nam u goste dolazi ekipa Leotara iz Trebinja.