Euroliga
1

Fenerbahče protiv Žalgirisa stigao do 16. pobjede, Real Madrid bolji od Olympiakosa

Piše: K. H.
Real Madrid - Olympiakos (Foto: EPA-EFE)
Ekipe Anadolu Efesa, Fenerbahčea i Real Madrida upisale su pobjede u susretima 18. kola košarkaške Eurolige.

Efes je na svom terenu pobijedio Khimki, ponajviše zahvaljujući sjajnoj igri u trećoj četvrtini. Nakon prvih deset minuta Efes je imao sedam poena prednosti, do poluvremena je ona pala na samo dva poena, ali u trećoj dionici napravili su nekoliko sjajnih serija i kada su stigli do 17 poena prednosti (57:40) bilo je jasno da su ostvarili pobjedu.

Gosti su uspjeli samo malo ublažiti prednost do kraja meča i konačni rezultat na kraju je glasio 81:72. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Mičić sa 16 poena, dok je kod gostiju Mickey ubacio 14.

Fenerbahče je već u prvom poluvremenu osigurao pobjedu protiv Žalgirisa, a ekipa Željka Obradovića tako je upisala 16. pobjedu u ovoj sezoni. Nakon prvih deset minuta Fener je imao osam poena prednosti, a do poluvremena ona je narasla na 14 i bilo je jasno da se Žalgiris ne može vratiti u meč.

U drugom poluvremenu Fener je mirno kontrolisao prednost i na kraju je stigao do pobjede rezultatom 78:61. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio su Sloukas i Mahmutoglu sa po 14 poena.

U posljednjem meču večeri Real Madrid je pobijedio Olympiakos bez većih problema, a konačni rezultat je glasio je 94:78.

Rezultati by SofaScore