Stekli prednost
38

Fenerbahče i Olympiacos slavili gostujuće pobjede protiv Monaca i Barcelone

E. K.
Barcelona - Olympiacos (Foto: Barcelona Basket/Facebook)
Barcelona - Olympiacos (Foto: Barcelona Basket/Facebook)
Košarkaši turskog Fenerbahčea su pobijedili Monaco u prvoj utakmici četvrtfinala Eurolige rezultatom 95:91 poslije produžetka i tako poveli s 1:0 u seriji.

Do pobjede ih je vodio Hayes sa 19 poena i sedam skokova dok je Calathes dodao 17 uz četiri skoka i tri asistencije. Sestina je susret završio sa 16 poena i šest asistencija dok je Dorsey dodao 13 uz sedam skokova i pet asistencija, a još je dvocifren bio Gudurić sa 11 poena, pet asistencija i tri skoka.

Kod Monaca je najbolji bio Okobo sa 19 poena, četiri asistencije i dva skoka, a James i Loyd su dodali po 16. Motiejunas je susret završio sa 12 poena, tri skoka i dvije asistencije, a još je dvocifren bio Diallo sa deset poena, četiri skoka i dvije asistencije.

U drugoj večerašnjoj utakmici Olympiacos je također upisao gostujući trijumf i to kod slavne Barcelone rezultatom 77:75 te je tako poveo s 1:0 u seriji na tri dobijene utakmice.

Williams-Goss ih je vodio do pobjede sa 15 poena i dvije asistencije dok je Canaan dodao 14 i tri asistencije, a Petrušev je susret završio sa 12 poena i pet skokova. Još je dvocifren bio Fall sa 11 poena, četiri skoka i dvije asistencije.

Na drugoj strani Hernangomez i Parker su postigli po 13 poena dok je Abrines dodao 11, a Rubio je meč okončao sa deset poena, sedam asistencija i dva skoka. Hernangomez je imao pet, a Parker sedam skokova.

Sljedeće utakmice ovih rivala su u petak.

Rezultati:

Monaco - Fenerbahče 91:95 (nakon produžetka)

Barcelona - Olympiacos 72ž5:77