"3K Sarajevo" organizuje Kup BiH
0

Fazlić: Ovaj sport je izuzetno interesantan

Piše: Edin Isanović
Klub košarke u kolicima “3K Sarajevo” formiran je u junu 1996. godine. U ovom kolektivu trenira 12 aktivnih i 20 rekreativnih igrača većinom sa područja Kantona Sarajevo, ali i iz drugih kantona.

U dosadašnjim aktivnostima klub je postigao niz značajnih rezultata kao što je osvajanje šampionske titule 1998., 2001. i 2004. godine.

Također, igrači ovog kluba bili su učesnici međunarodnih turnira u Švicarskoj, Italiji, Austriji, Holandiji i Španiji gdje su zabilježeni zapaženi rezultati. Prethodnu takmičarsku sezonu završili su na drugom mjestu, dok su u Kupu BiH, također, završili na poziciji dva.

“Ambicije u aktuelnoj sezoni vezani su za osvajanje prvog mjesta u prvenstvu, ali i najmasovnijem takmičenju. Prijavili smo se za organizovanje Kupa BiH. Završnica se održava u maju 2012. godine”, kazao je za Sarajevo-x.com Samir Fazlić, predsjednik Kluba košarke u kolicima “3K Sarajevo”.

Prvi čovjek sarajevskog tima naglašava da je ovaj sport izuzetno zanimljiv.

“Treba reći da je ovaj sport interesantan. Igra se 40 minuta, koševi su iste visine. Na utakmicama bude pet ili šest trica, iako je teško pogoditi iz tih pozicija. Sude nam sudije koje su prošle seminare u organizaciji FIBA-e. Klub ‘3K Sarajevo’ održava treninge tri puta sedmično u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu, a u istoj dvorani se odigravaju i utakmice”, podvlači Fazlić.

Važno je napomenuti da je reprezentacija BiH među osam najboljih na Starom kontinentu. Sjedište bh. saveza je u Zenici.

Treba istaći da se jedinstvena liga košarke u kolicima igra od 1997.godine. Čini je devet klubova sa područja čitave BiH.