Poraz od Toronta
137

Fantastični Nurkić ponovo briljirao u NBA ligi, prekinut sjajan niz Phoenixa

N. K.
Jusuf Nurkić (Foto: Twitter/Phoenix Suns)
Jusuf Nurkić (Foto: Twitter/Phoenix Suns)
Košarkaši Toronto Raptorsa pobijedili su sinoć na domaćem parketu ekipu Phoenix Sunsa rezultatom 112:105 te su tako prekinuli sjajan niz gostiju od sedam uzastopnih trijumfa u NBA ligi.

Toronto je bolje ušao u meč i imao je prednost na početku utakmice, a nju je i zadržao sve do odlaska na odmor. Prvo poluvrijeme je tako okončano rezultatom 60:53 za Toronto.

Sunsi nisu uspijevali u nastavku utakmice da niti u jednom trenutku naprave ozbiljniju seriju kako bi ugrozili trijumf Raptorsa pa su na kraju morali pružiti ruku boljoj ekipi u ovom susretu.

Najbolji u redovima pobjedničkog tima bio je Barnes s 23 poena, a vrijedi istaći Achiuwu koji je ostvario double-double učinak od 14 poena i 10 skokova.

Durant je bio najefikasniji kod Phoenixa s 30 poena, a novu odličnu partiju pružio je i reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić.

Naime, naš centar je na parketu proveo gotovo pola sata i za to vrijeme je ostvario double-double učinak od 19 poena i 14 skokova. Tome je dodao i odličnih šest asistencija.

Phoenix je ostao na petom mjestu Zapadne konferencije NBA lige s 11 pobjeda i sedam poraza, dok je Toronto 10. na Istoku s omjerom 9-10.

Tabela Zapadne konferencije:

Tabela Istočne konferencije: