Najefikasniji na parketu
169

Fantastični Musa novom briljantnom partijom odveo Real u polufinale ACB lige

D. P.
Musa je preuzeo odgovornost i odveo Real u polufinale (Foto: Real Madrid Basket)
Musa je preuzeo odgovornost i odveo Real u polufinale (Foto: Real Madrid Basket)
Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa i u drugoj utakmici serije bio je najbolji pojedinac te je svoj Real Madrid odveo u polufinale ACB lige preko Gran Canarije. Rezultat druge utakmice glasio je 89:81.

Musa je s 20 poena predvodio svoj tim do pobjede u prvom meču četvrtfinalne serije, a večeras je odigrao još bolju partiju.

Od prvog do posljednjeg minuta reprezentativac BiH nametnuo se u ključnog igrača i bio je vrlo inspirisan da već večeras odvede svoj tim u polufinale, odnosno da ne dozvoli igranje majstorice.

Prvo poluvrijeme, odnosno prva i druga četvrtina, bile su potpuno neizvjesne, a ekipe su se smjenjivale u vodstvu. Ključnu prednost, onu dvocifrenu, Real pravi u finišu treće četvrtine koja je završena rezultatom 67:56 za goste.

U četvrtoj dionici Madriđani su lako čuvali i sačuvali prednost za rutinsku pobjedu i plasman u polufinale play-offa španske ACB lige.

Musa je meč završio sa 22 poena i tri skoka. Sergio Llull je bio drugi najefikasniji kod Reala sa 14 poena, dok je u Gran Canariji najefikasniji bio A.J. Slaughter sa 17 poena.

Tako se Real Madrid pridružio Joventutu, koji je već osigurao plasman u polufinale, a isto bi trebale učiniti i ekipe Barcelone i Unicaje.