NBA liga
6

Fantastične partije Bojana i Bogdana Bogdanovića u pobjedama svojih ekipa

N. K.
Bogdan Bogdanović (Foto: EPA-EFE)
Bogdan Bogdanović (Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Utah Jazzera pobijedili su u Detroitu ekipu Pistonsa rezultatom 111:105 te su tako potvrdili odličnu formu budući da im je to bio peti uzastopni trijumf.

Gosti su dominirali od samog početka meča i prednost se konstantno povećavala do odlaska na odmor kada je bilo +16. Pistonsi se bude u trećoj dionici, vraćaju utakmicu u egal, ali su Jazzeri odigrali čvrsto do kraja meča te sačuvali prednost za novu pobjedu.

Najbolji u ekipi Utaha bio je hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović koji je ponovo otišao preko 30 koševa, tačnije postigao je 32 poena. Podršku je imao i u Mitchellu koji je ubacio 25 poena. Daleko najbolji kod Pistonsa bio je Wood s 30 poena i 11 skokova.

Utah je četvrta na tabeli Zapadne konferencije s 41 pobjedom u 22 poraza, dok je Detroit na 12. poziciji Istoka s omjerom 20-44.

Fantastičnu noć imao je još jedan Bogdanović. Srbijanski košarkaš Bogdan vodio je svoje Sacramento Kingse do pobjede u gostima kod Portland Trail Blazersa rezultatom 123:111.

Bogdanović je postigao 27 poena, a tome je dodao i osam asistencija. Inače, svojom trojkom pred kraj poluvremena odveo je Kingse do 77 poena (77:54), što je ujedno najviše poena njegovog tima u bilo kojem meču na poluvremenu.

Tabela: