Životna forma
102

Fantastična partija Jusufa Nurkića nedovoljna Portlandu protiv Oklahome

Piše: K. H.
Jusuf Nurkić (Foto: AFP)
Jusuf Nurkić (Foto: AFP)
Bh. košarkaš Jusuf Nurkić odigrao je još jednu sjajnu utakmicu u NBA ligi, a on je u porazu Portlanda od Oklahome rezultatom 123:114 ostvario double-double učinak s ubačena 22 poena i 15 osvojenih skokova.

Meč su bolje otvorili košarkaši Oklahome koji su na početku stigli do blage prednosti, ali je u finišu prve dionice Portland anulirao prednost domaćih i nakon prvih 12 minuta rezultat je glasio 25:25. Slično je bilo i u drugoj četvrtini koju su opet bolje otvorili domaći igrači, ali ovaj put zadržali su prednost i na poluvrijeme otišli s vodstvom od 62:55.

Oklahoma je držala prednost i u drugom poluvremenu, a početkom četvrte dionice, kada su domaći igrači stigli do dvocifrene prednosti, bilo je jasno da se Portland neće uspjeti vratiti i na kraju su Thunderi ostvarili 29. pobjedu u ovoj sezoni.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je George koji je ubacio 36 poena, dok su kod Portlanda najviše poena ubacili Lillard (34) i McCollum (31). Vrijedi izdvojiti i dobar nastup Westbrooka koji je ostvario triple-double učinak, a on je imao 29 poena, 14 asistencija i 10 skokova.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić također je odigrao još jednu fantastičnu utakmicu, a on je za nešto više od 36 minuta na parketu postigao 22 poena, imao je jednu asistenciju i sakupio čak 15 skokova. Juka je imao šut iz igre 9-17, a pogodio je četiri od šest slobodnih bacanja. Ovo je Nurkiću bio 24. double-double učinak u ovoj sezoni.

U ostalim mečevima Toronto je na svom terenu bio bolji od Sacramenta rezultatom 120:105, dok je Dallas porazio LA Clipperse. U posljednjem meču večeri Minnesota je kao gost porazila Phoenix rezultatom 118:91.