Predsjednik potvrdio
7

Euroligu ne zanima što košarkaši Virtusa ne mogu putovati iz Italije u Tursku

F. Z.
Problemi za Aleksandra Đorđevića (Foto: EPA-EFE)
Problemi za Aleksandra Đorđevića (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Košarkaškog saveza Italije Gianni Petrucci govorio je za Radio 1 o predstojećoj utakmici između Daurssafake i Virtusa iz Bologne koja se u sklopu ULEB-ovog Eurocupa treba odigrati u srijedu u Istanbulu.

Italijanski tim trebao bi igrati u Istanbulu u srijedu, ali dolazak u Tursku je pod velikim znakom pitanja nakon što su otkazani svi avionski letovi između dvije zemlje zbog širenja koronavirusa u Italiji.

Pobjednik ovog duela osigurat će mjesto u četvrtfinalu Eurocupa, a nakon što je Turska zabranila letove mnogi su pomislili da će utakmica biti odgođena. Međutim, trenutno nema takvih naznaka, a o tome je govorio Petrucci.

"Imamo ozbiljan problem s Virtusom, koji treba da igra u Turskoj u srijedu. Naime, klub ne može da putuje tamo, ali iz Eurolige (ULEB) su nam rekli da to nije njihov problem. Znam da je uprava kluba informisala čelinke Eurolige, a direktor kluba Luca Baraldi rekao mi je jutros da je dobio odgovor: 'Ako se ne pojavite na utakmici, izgubit ćete'. Moram braniti italijanski tim. Ovo su ljudi koji nemaju sportsku kulturu", rekao je Petrucci.