Sinanoviću 2,5 minute igre
0

Euroliga: Tijesna pobjeda Žalgirisa protiv Unicaje

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Košarkaši litvanskog Žalgirisa upisali su drugu pobjedu u ovogodišnjem izadnju Eurolige. U 7. kolu bolji su na svom parketu bili od Unicaje iz Malage sa tijesnih 67-65.

Tragičar utakmice bio je hrvatski košarkaš Hrvoje Perić koji je u trenucima kada se Unicaja vratila iz "mrtvih" poklonio Žalgirisu pobjedu. Naime, Unicaja je zaostajala velikih 10 poena razlike šest i pol minuta prije kraja utakmice (60-50). Međutim, tada su serijom košarkaši iz Malage napravili seriju 15-3 kojom su minutu i 40 sekundi prije kraja došli u minimalno vodstvo (65-63). Tada je na scenu stupio Perić koji je dotada ubacio svega četiri koša u 14 minuta igre.

Perić je najprije kod rezultata 65-65 promašio polaganje za vodstvo, a nakon toga je napravio prekršaj na Sonnyju Weemsu koji je istovremeno postigao i koš pa je Žalgiris imao priliku otići na tri koša prednosti. Međutim, Weems promašuje i Unicaja dobiva novu priliku za izjednačenje ili pobjedu. Bilo je čak vremena i za dva napada španske ekipe, ali su oba završila neuspješnim pokušajima Kristapsa Valtersa, koji je najprije promašio za tri, a zatim i za dva poena.

Prvo ime Unicaje bio je Gerald Fitc koji je postigao 15 poena, a bh. košarkaš Nedžad Sinanović za nekih dvije i pol minute nije uspio upisati poene.

U pobjedničkoj ekipi Marko Popović ubacio je 11 poena u 24 i pol minute provedene na parketu. U tom je vremenu čak 13 puta uputio loptu prema protivničkom košu, od čega su ušle tek tri, sve trice.

Euroliga 7. kolo, grupa B:

Žalgiris - Unicaja 67-65

Redoslijed: 1. CSKA 6-0, 2. Panathinaikos 4-2, 3. Unicaja 3-4, 4. Brose Basket 2-4, 5. Žalgiris 2-5, 6. Zagreb 2-5