Košarka
0

Euroliga: Partizan pobijedio u Tel Avivu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Košarkaši Partizana nastavljaju sa sjajnim predstavama u Euroligi ove sezone, pa su tako pobijedili Maccabi u Tel Avivu 85-77, u prvom četvrtfinalnom ogledu.

Serija se igra na tri pobjede, a Partizan je već uvodnim uspjehom prebacio prednost domaćeg parketa na svoju stranu. Druga utakmica je na rasporedu za dva dana, također u Tel Avivu.

Maccabi je tokom Top 16 Eurolige na svom parketu pobjeđivao uglednike poput Reala, Montepaschi Siene i Efes Pilsena, ali protiv Partizana nije iskoristio niti vodstvo od 27-12 nakon prve četvrtine.

Premda mladi, košarkaši Partizana su uporno čekali svoju šansu i pomalo topili prednost domaćina. Ključni korak prema, ipak, iznenađujućem rezultatu su napravili u zadnjih deset minuta kojih su dobili sa 27-11. Maccabi je imao šansu u završnici, ali su upornim zavlačanjem pod koš, gdje je stolovao Slavko Vraneš, pomogli gostima da iznenade.

Čak 29 poena je za goste postigao Dušan Kecman uz 7-9 šut za tri poena, a tome je dodao po tri skoka i asistencije. Bo McCalebb je dodao 12 poena uz deset skokova i šest asistencija.

Kod domaćina je najbolji bio Doron Perkins sa 13 poena, pet skokova i šest asistencija.

Euroliga, prva utakmica četvrtfinala:

Maccabi - Partizan 77-85 (0-1 u seriji) CSKA - Caja Laboral 86-63 (1-0 u seriji) Barcelona - Real Madrid (kasnije) Olympiacos - Prokom (kasnije)