Zbog ubacivanja predmeta na teren
0

Euroliga: Partizan kažnjen s 30.000 eura

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Euroliga je kaznila košarkaški klub Partizan s 30.000 eura zbog ubacivanja predmeta na teren tokom ogleda posljednjeg, 10. kola natjecanja po skupinama protiv Armanija iz Milana...

Talijanska momčad slavila je sa 72-66, čime je osigurala plasman u Top 16 fazu, dok je Partizan završio svoju participaciju u Euroligi za ovu sezonu. Mogao je proći dalje i s porazom do 3 koša razlike.

Osim što je ostao bez Top 16 faze, Partizan je kažnjen i s 30.000 eura.

''Tokom zagrijavanja i izvođenja slobodnih bacanja gostujuće momčadi, navijači domaćeg sastava su ometali gostujuće košarkaše s laserom. Tokom posljednjih pet minuta su navijači domaće momčadi bacali na parket upaljače i olovke. Tom prilikom nitko nije ozlijeđen. Odmah po završetku utakmice, dok su se igrači i treneri još rukovali, na igralištu je eksplodirala petarda'', naveli su u svom izvještaju suci.

Disciplinska komisija upozorila je Partizan da će u slučaju ponavljanja izgreda, čak i u ostalim natjecanjima, klub biti još strože kažnjen. Partizan je putem svoje web stranice apelirao na svoje navijače da navijaju fer i korektno u svim natjecanjima u kojima klub nastupa, budući da u slučaju ponavljanja izgreda ''momčadi prijeti i kazna zabrane igranja na domaćem terenu''.