Košarka
0

Euroliga: Panathinaikos savladao Cedevitu, pet poena Muse

Piše: O. T.
Foto: Euroleague
Foto: Euroleague
U pretposljednjem, 13. kolu grupe E Top 16 faze Eurolige Panathinaikos je u Atini rezultatom 76:60 slavio protiv Cedevite.

Cedevita je katastrofalno odigrala prvu četvrtinu koja je završena rezultatom 20:5 za domaći tim. Do kraja meča tim iz Zagreba se dobro nosio sa Grcima, u jednom trenutku tokom posljednje četvrtine vratio se na osam poena razlike, ali bolje od toga nije moglo.

Gist je sa 15 poena predvodio Panathinaikos, dok je na drugoj strani sa 11 poena najbolji strijelac bio Arapović. Ujedno, Arapović je bio i jedini igrač Cedevite sa dvocifrenim brojem poena. Bh. košarkaš Džanan Musa ubacio je pet poena za Cedevitu, a igrao je skoro 18 minuta.

U drugom večerašnjem meču u grupi E, Fenerbahce je na svom parketu rezultatom 90:86 savladao Anadolu Efes što je odgovaralo Crvenoj zvezdi koja je sada siguran učesnik četvrtfinala iako je sinoć izgubila od Darusafake u Beogradu.

Tabela grupa E:

U grupi F CSKA Moskva je upisala pobjedu protiv Žalgirisa (100:86) u Rusiji čime je ostala na vrhu grupe, ali nije osigurala prvo mjesto pošto je Laboral Kutxa kao domaćin minimalnim rezultatom 89:88 savladala aktuelnog prvaka Real Madrid koji će u posljednjem kolu igrati za prolaz protiv direktnog konkurenta Khimkyja.

Tabela grupe F: