Košarka
0

Euroliga: Lucas postigao koš dvije sekunde prije kraja utakmice

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Košem Lucasa dvije sekunde prije kraja četvrtog četvrtfinalnog meča Eurolige, Anadolu Efes je pobijedio aktuelnog prvaka Evrope Olympiacos 74-73.

Time je turska ekipa izjednačila u seriji na 2-2, te će se odlučujuća peta utakmica za odlazak na Final Four odigrati iduće sedmice u Grčkoj. U posljednje dvije sekunde moguću je pobjedu za Olympiacos promašio Sloukas.

Inače, Olympiacos mora žaliti za pobjedom u ovom četvrtom meču, jer je vodio praktički sve vrijeme od početka utakmice do početka posljednje četvrtine. Potom se Olympiacos nanovo odlijepio tri minute prije kraja kada je Printezis pogodio tricu za 68-62, nakon čega je Hines položio za velikih 70-62. Minutu i pol prije kraja je Olympiacos imao čak 73-66.

No, šest je poena nanizao Jordan Farmar za domaćina, makar je dvadeset sekundi prije kraja promašio slobodno bacanje za 73-73. No, lopta je ostala u domaćem posjedu, a Lucas je iz odbijanca postigao koš za pobjedu.

S 15 poena je Jordan Farmar bio prvi strijelac kod pobjednika, dok su Savanović i Erden dodali po 12. Erden je imao i 12 skokova.

S 14 poena i sedam skokova najbolji je kod gostiju bio Papanikolaou, a recimo da je njihov najbolji igrač Spanoulis iz igre imao šut 0-7! Gađao je 0-3 za dva i 0-4 za tri poena (ukupno je ubacio pet slobodnih bacanja).

Kasnije tokom večeri četvrtu utakmicu u Vitoriji igraju Caja Laboral i CSKA. Moskovska ekipa ima prednost 2-1.

Euroliga, četvrtfinale (četvrte utakmice):

Anadolu Efes - Olympiacos 74-73 (2-2 u seriji) Caja Laboral - CSKA, kasnije (2-1 za CSKA u seriji)