Košarka
0

Euroliga: Fenerbahče srušio Real, veliki poraz Crvene Zvezde

Piše: O. T.
Rudy Fernandez (Foto: EPA)
Rudy Fernandez (Foto: EPA) (Foto: EPA)
Kompletirano je 3. kolo Eurolige. Aktuelni prvak Real Madrid pretrpio je drugi poraz, a savladao ga je Fenerbahče u Istanbulu (77:66).

Najviše poena u redovima turske ekipe postigli su Ekpe Udoh i Luigi Datome koji su upisali po 15 poena. Real Madrid, koji je u 1. kolu poražen i od Khimkija u gostima, u ovoj utakmici predvodio je kapiten Felipe Reyes sa 15 poena.

Timu Željka Obradovića ovo je druga pobjeda i trenutno su prvi na tabeli grupe A sa isto bodova kao Khimki i Bayern.

Svoju drugu pobjedu upisao je i Khimki koji je pregazio Crvenu zvezdu. Na kraju meča na semaforu je stajalo 91:53. Za ruski tim najviše poena, ukupno 14, postigao je James Augustine, dok je u redovima Crvene zvezde sa 15 poena najbolji bio Maik Zirbes.

Posljednji meč 3. kola grupe A odigrao je Bayern koji je na domaćem terenu slavio protiv Strasbourga (76:61). Najbolji pojedinac susreta bio je Nihad Đedović sa postignuta 22 poena čemu je dodao i šest poena. Alex Renfroe je ubacio tri poena i upisao sedam skokova. U gostujućem timu najviše poena, ukupno 22, upisao je Vladimir Golubović.

Večeras je odigran po jedan meč iz grupa B, C i D, a ovo su rezultati:

Olimpija Milano - Olympiakos 66:71 (Alessandro Gentile 24 poena - Patric Young 18 poena) Zielen Gora - Lokomotiv Kuban 75:83 (Dee Dost 16 poena - Malcolm Delaney 25 poena)

Unicaja - Darassufaka 81:69 (Edwin Jackson 18 poena - Semih Erden 17 poena)