Košarka
3

Euroliga: Caja Laboral napustila Moskvu s debaklom

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Košarkaši moskovskog CSKA-a poveli su s 2-0 u četvrtfinalnoj seriji Eurolige protiv Caje Laboral. U drugoj utakmici na domaćem parketu Moskovljani su slavili s 90-68.

Podsjetimo, dva dana ranije CSKA je savladao Baske s 89-78 i sada mirno putuje u Vitoriju gdje će sljedeće sedmice loviti treću pobjedu i polufinale. Ne uspije li mu to u iduće dvije utakmice, odlučujuću će ponovno igrati pred svojim navijačima.

Gostujući košarkaši, koje vodi hrvatski stručnjak Žan Tabak, odlično su otvorili dvoboj u ruskoj prijestolnici. U prvoj su četvrtini u jednom trenutku imali devet koševa prednosti (21-12), a tu su dionicu zaključili s vodstvom 26-20. No, u nastavku su im kola polako krenula nizbrdo.

CSKA je u drugoj četvrtini serijom 15-2 došao s 27-31 na 42-33. Konačni se slom Baska dogodio u trećoj dionici kada su Moskovljani novom serijom 16-2 pobjegli na 63-43. Priči je tu bio kraj, Tabakovi su se košarkaši predali i na kraju s teškim porazom napuštaju Moskvu.

Domaće su sa po 16 poena predvodili Saša Kaun, Zoran Erceg i Nenad Krstić, dok je kod Caje Laboral najbolji bio Maciej Lampe s 19 koševa.

 Euroliga, četvrtfinale, druge utakmice:

CSKA - Caja Laboral 90-68 (2-0 u seriji)