Košarka
1

Euroliga: Bogdanović i Žorić vodili Fenerbahce do šeste pobjede

Totalsport
Bojan Bogdanović (Foto: AFP)
Bojan Bogdanović (Foto: AFP)
Poslije odigranih šestih utakmica u Euroligi košarkaši Fenerbahcea i Olympiacosa, prvaci Evrope posljednje dvije sezone, i dalje su najbolji.

Fenerbahce je na svom parketu pobijedio Budiveljnik s uvjerljivih 84-68, a klub iz Istanbula su do nove pobjede i savršenih 6-0 vodili hrvatski košarkaši Bojan Bogdanović i Luka Žorić, koji su bili najbolji strijelci svog kluba na susretu.

Bogdanović je za 23 minute postigao 20 poena uz dvije ukradene lopte. Za dva poena je gađao sjajnih 9-10, promašio je dvije trice i ubacio dva slobodna bacanja. Žorić je za 18 minuta postigao 15 poena uz dva skoka. I on je imao sjajan šut: 6-7 iz igre i 3-4 za jedan.

Ključna je bila druga četvrtina koju je Fenerbahce dobio s 25-12 i na odmor se otišlo s prednošću domaćina 52-35, koja je potom samo održavana u drugom dijelu.

I Olympiacos ima omjer 6-0, a ovog je petka prvak Evrope slavio u Malagi kod Unicaje 82-74. Odlučio je fantastični Vassilis Spanoulis (21 poen i četiri asistencije) ubacivši tri trice u završnici.

Petu je pobjedu upisao Lokomotiv Kubanj koji je, u grupi D, savladao Crvenu zvezdu 79-72.  

Euroliga, 6. kolo:

grupa A

Fenerbahce - Budiveljnik 84-68