Košarka
0

Euroliga: Barcelona pobijedila Panathinaikos u Atini

Totalsport
Barcelona je pobjedom osigurala petu utakmicu kući (Foto: AFP)
Barcelona je pobjedom osigurala petu utakmicu kući (Foto: AFP)
Košarkaši Barcelone pobijedili su u Ateni Panathinaikos 70-60 u četvrtoj četvrtfinalnoj utakmici Eurolige, čime su poravnali seriju na 2-2 u pobjedama.

Zasluženim "breakom" u Ateni, Barcelona je izborila odlučujuću, petu utakmicu na svom parketu. Nakon što je katalonska ekipa dobila prvu utakmicu u produžetku s dva koša razlike, a ''zeleni'' iz Atene su uzvratili dvjema tijesnim pobjedama, s jednim, odnosno dva koša razlike, u ovoj utakmici je Barcelona stigla do uvjerljive pobjede.

Gosti su vodili cijelu utakmicu. Panathiniakos tokom 40 minuta igre nije stigao niti do jednog izjednačenja, a kamoli do vodstva. Prvu četvrtinu je Barcelona dobila s 20-10. U drugoj je imala i 11 poena prednosti, ali je na odmor otišla sa samo četiri koša viška, 31-27. No, u drugom poluvremenu je Barcelona prelomila utakmicu. Imala je 8 minuta i 12 sekundi prije kraja i najvećih 17 koševa prednosti, 57-40. Panathinaikos je uspio malo zaprijetiti, smanjiti na 8 koševa zaostatka (52-60), a onda je Juan Carlos Navvaro četiri minute prije kraja pogodio tricu iz teške pozicije i praktički zapečatio pobjedu.

Juan Carlos Navarro postigao je 17 koševa za goste, uz 4 skoka i 4 asistencije.

Najefikasniji domaći igrač je bio Michael Bramos s 15 koševa. Stephane Lasme je dodao 12 poena uz čak 12 skokova. Dimitris Diamantidis imao je 6 asistencija i 5 skokova, ali nije postigao niti jedan koš u 37 minuta igre. Promašio je svih pet trica koje je šutirao.

Euroliga, četvrtfinale, četvrta utakmica:

Panathinikos - Barcelona 60-70 (serija izjednačena na 2-2)