Odmah postao trener
36

Emotivan oproštaj Vassilisa Spanoulisa, Olympiakos povukao dres s brojem sedam

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Proslavljeni grčki košarkaš Vassilis Spanoulis okončao je igračku karijeru, a sinoć se oprostio od navijača na prijateljskoj utakmici između Olympiakosa i Armanija.

U čast jednog od najboljih grčkih košarkaša svih vremena, čelnici Olympiakosa odlučili su povući iz upotrebe dres s brojem sedam.

Riječ je o košarkašku koji je 2020. godine postao najbolji strijelac u historiji Eurolige, a karijeru je završio sa 4.455 ubačenih poena, odnosno 12.44 po utakmici.
Spanoulis je karijeru počeo davne 1999. godine igrajući za Gymnastikos S. Larissas, a onda je četiri godine, tačnije od 2001. godine, igrao za Maroussi. Uslijedio je odlazak u Panathinaikos, za koji je igrao godinu dana, a onda i avantura u NBA ligi, gdje je nosio dres Houstona.
Uslijedio je povratak u Evropu, gdje je opet obukao dres Panathinaikosa, da bi 2010. godine prešao u Olympiacos i za ovaj tim igrao sve do 2021. godine.

Samo što je završio karijeru, Spanoulis se počeo baviti trenerskoj karijerom, a trenutno je na klupi grčkog tima Peristeri.