Iznenađujući prelazak
28

Emir Preldžić novi igrač bh. košarkaškog trećeligaša Orlovika iz Žepča

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nekadašnji turski reprezentativac Emir Preldžić novi je igrač Košarkaškog kluba Orlovik iz Žepča, potvrđeno je za portal Klix.ba iz ovog bh. košarkaškog trećeligaša.

Klub iz Žepča je iznenađujuću vijest potvrdio i na svojoj Facebook stranici.

"Seniorski tim u nedjelju u 16:30 sati igra prvu utakmicu A2 lige FBiH na domaćem terenu u dvorani KŠC Don Bosco. Protivnik našim seniorima je KK Banovići. Nadamo se da ćemo prvenstvo početi pobjedom, pogotovo jer imamo košarkašku veličinu koja je pojačala naše seniore, a riječ je o Emiru Preldžiću", stoji na stranici.

💪🇧🇦🏆Seniorski tim u nedjelju (03.11.2019.) u 16:30, igra prvu utakmicu A2 lige FBiH na domaćem terenu u dvorani KŠC "...

Posted by KK "Orlovik Nansi" Žepče on Tuesday, October 29, 2019
Preldžić je karijeru i počeo u ovom klubu, a kako saznajemo, planira rekreativno igrati i pomoći mladim igračima koje s klupe predvodi Emirov otac. Poslije Orlovika igrao je u mlađim kategorijama Čelika, a u uspješnoj karijeri nastupao je još za Triglav iz Kranja, Geoplin Slovan, Fenerbahče Ulker, Darussafaka, Galatasaray i Bahcesehir.

Proslavio se igrajući za Fenerbahče budući da je s ovim klubom četiri puta bio prvak Turske, a vrijedi izdvojiti i da je 2009. godine bio izabran od Phoenix Sunsa u drugoj rundi NBA drafta kao 57. pick.

Bh. javnosti je poznat i po trakavici u vezi s tim hoće li Preldžić zaigrati za Bosnu i Hercegovinu, ali se to nije desilo jer je on odlučio da igra za Tursku.